KULINARIA
AVENA to owies, symbol zdrowia i tradycji. Zobowiązani nazwą ułożyliśmy dla Państwa menu, w którym znajdziecie smakowite potrawy wykonywane na bieżąco z najwyższej jakości, świeżych produktów. Ich receptury i smak przeplata tradycyjną polską, kaszubską i regionalną kuchnię z aktualnymi trendami kulinarnymi.
Niektóre potrawy, głownie te o kaszubskim charakterze jak np. „Rëbiónka ze sztëczkama łososa”, „Piekłô karbònada pò gbùrskù”,„Kaszëbskô szmórowónô kaczka z klóskama”, „Pòmùchlowô prażónka z ògardowizną” czy też „Bùlwòwi plińc pò kaszëbskù” na stałe wpisały się już w serwowane przez nas dania szczególnie doceniane przez „stałych bywalców” jak również przejezdnych turystów.
A wszystko to pod bacznym okiem Jarosława Walczyka – znanego i docenianego w Polsce i za granicą mistrza kulinarnego, członka kapituły Fundacji Klubu Szefów Kuchni, który szkoli nasz personel i udziela cennych kulinarnych porad przekładających się na doskonały smak potraw a tym samym zadowolenie naszych Gości.
Życzymy smacznego !!!